Labne Kek

Picture 140

Ah! Ulker labne sen ne kadar lezzetli ve hafifsin Philadelphia krempeynirinin yaninda…Ne zaman cheesecake yersem hep kalorilerin hesabini yaparim ama bu sefer Ulkerin Light Labne peynirinle yaptigim kekimi yedigimde tek dusundugum sey lezzetiydi ve bu sefer kalorileri saymiyordum.

Gelelim benim cukulata puanli seftali marmelatli labne peynirinin tarifine:

Malzemeler:

Tabani icin

  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • 3 yemek kasigi ince cekilmis badem
  • 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı

iç malzemesi:

  • 2 paket 350 gr. lık Labne peynir 
  • 1 su bardagi çırpılmış krema
  • 1 bardak toz şeker
  • 4 yumurta – oda sıcaklığında beklemiş
  • 1/4 cup un
  • 1 yemek kasigi   vanilya ve uzeri icin 3 kasik seftali marmelati, 1 kasik nisasta ve 3 kasik eritilmis cukulata.

Yapilisi:

  1. Taban için: Bisküvileri robottan gecirip ufak bir kaba koyalim ve badem ezmesini ve tereyagini ekleyip karistiralim.Kelepçeli kalıbın içine boşaltalim. Kalibi firina koyup 160 derecede 10 dakika kadar pisirelim ve firindan cikartip sogumaya birakalim.
  2. Içi için: Büyükçe bir kaseye labne peyniri, kremayı ve şekeri koyun ve orta hızda 2 dakika karıştırın. Sonra teker teker yumurtaları ekleyin. En son unu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın.
  3. Kabiniza bu karisimi dokun.
  4. 15 dakika önceden 160 derece ısıttığınız fırının orta rafına kalıbı koyun ve 45-55 dakika arası pişirin.
  5. Bu sürenin sonunda fırından çıkarın ve bir ızgara tel üzerine koyup 2 saat sogumaya birakin. Kekin ortası hafif sallanmali soğudukça kek formuna girecektir.
  6. 2 saat sonra streçle üzerini sarıp buzdolabına koyun ve minimum 4 saat ya da bir gece bekletin. Ince  bir bıçağı, kalıpla pasta arasında gezdirin. Böylece kalıptan daha  rahat  cikacaktir.Kalibin kelepcesini açıp labne keki çıkarın.
  7. Ufak bir tencereye 3 yemek kasigi  marmeladi ve 1 kasik nisastayi koyup hafif ateste eritelim ve kekimizin uzerine yayalim.Soguduktan sonra  uzerine eritilmis cukulata damlatalim. Afiyet olsun.

3 thoughts on “Labne Kek

Yorum bırakın